Συνελήφθησαν δύο Ρομά που είχαν ρημάξει τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, αφαιρώντας τους καταλύτες τους, σε Χαλάνδρι, Πεύκη, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση και Ν. Φιλαδέλφεια

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν δύο Ρομά, υπεύθυνοι για πλήθος κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, ξήλωναν τους καταλύτες από αυτά και στη συνέχεια τους μεταπωλούσαν.

Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη στην Πεύκη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 56χρονος Ρομά, για κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Ο δράστης εντοπίσθηκε, από αστυνομικούς, να έχει ανυψώσει με γρύλο Ι.Χ. αυτοκίνητο και να προσπαθεί με τη χρήση τροχού να αποκόψει τον καταλύτη από το σύστημα εξάτμισης.

Smart Start

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Πεύκης-Λυκόβρυσης, διαπιστώθηκε ότι ο 56χρονος είχε διαπράξει κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο 7 κλοπές καταλυτών από Ι.Χ. αυτοκίνητα στις περιοχές της Πεύκης, του Ηρακλείου, της Μεταμόρφωσης και της Ν. Φιλαδέλφειας.

Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη στην περιοχή του Χαλανδρίου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 27χρονος Ρομά, επίσης για κλοπές κατά συρροή. Ο δράστης εντοπίσθηκε, από αστυνομικούς, να επιβαίνει σε αυτοκίνητο και σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν εντός του οχήματος δύο κομμένοι καταλύτες και 4 πριόνια. Πλησίον του σημείου ελέγχου, εντοπίσθηκε ανυψωμένο με γρύλο Ι.Χ. αυτοκίνητο, του οποίου ο καταλύτης είχε υποστεί φθορά κατά την προσπάθεια αφαίρεσής του.

Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Πηγή: news247.gr