Η εντολή της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι «Μένουμε σπίτι». Φαίνεται όμως ότι κάποιοι είναι… απείθαρχοι και βγαίνουν ακόμα και την νύχτα για …δουλειά.

Όπως έκανε και ένας νεαρός στην περιοχή του Αιγάλεω. Ο 25χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε τα ξημερώματα από περιπολικό της Άμεσης Δράσης, θεώρησε ότι βρήκε την ευκαιρία να δράσει χωρίς κανείς να τον αντιληφθεί.

Δεν είχε υπολογίσει όμως στο πλήρωμα ενός περιπολικού που τον είδε από μακριά να κινείται πάνω σε ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού, την ώρα που δεν κυκλοφορούσε ψυχή. Σίγουρα εκείνη την ώρα δεν έψαχνε για… ανοιχτό φαρμακείο ούτε πήγαινε να στηθεί στην ουρά για να μπει από τους πρώτους στο σουπερ μάρκετ. Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει αλλά ο νεαρός προσπάθησε να ξεφύγει στα στενά της περιοχής, χωρίς αποτέλεσμα.

Λίγο πιο κάτω ακινητοποιήθηκε και όταν ρωτήθηκε άρχισε να λέει μια ιστορία από την… Γιουχάν της Κίνας. «Το μηχανάκι δεν είναι δικό μου, μου το έδωσε ένας φίλος μου για να πάω να αγοράσω κάτι» φέρεται να τους είπε. Μόνο που ο φίλος του 25χρονου δεν του είχε δώσει… τα κλειδιά και ο νεαρός δεν θυμόταν το… όνομα του φίλου του. Τελικά, όπως αποδείχτηκε το μηχανάκι μικρού κυβισμού είχε κλαπεί πριν από λίγα λεπτά από την περιοχή του Αιγάλεω με τον ιδιοκτήτη να μην έχει ακόμα αντιληφθεί ότι είχε «κάνει φτερά» κάτω από το σπίτι του. Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 25χρονο στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγάλεω ενώ ειδοποίησαν και τον ιδιοκτήτη της μηχανής να έρθει να παραλάβει την περιουσία του. Σε βάρος του νεαρού σχηματίστηκε δικογραφία ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν φέρεται να είχε κατηγορηθεί για εμπόριο ναρκωτικών.  

Πάντως, ο κορωνοϊός δεν έχει «χτυπήσει» μόνο μέρος του πληθυσμού αλλά και την… εγκληματικότητα. Όπως λένε στο astinomiko.gr αστυνομικοί από περιπολικά και μοτοσικλετιστές της Άμεσης Δράσης οι οποίοι περιπολούν στους δρόμους της Αττικής δεν… βλέπουν κόσμο να κυκλοφορεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένη εγκληματικότητα, χωρίς να σημαίνει ότι ξαφνικά η Αθήνα έγινε παράδεισος.

Πηγή: astinomiko.gr

Smart Start