Εξετάζεται η συμμετοχή δύο αλλοδαπών στην υπόθεση, οι οποίοι ακινητοποιήθηκαν λίγο πριν την επιβίβασή τους σε ένα εξ’ αυτών.

Στον εντοπισμό δύο κλεμμένων ΙΧ και ακόμη τριών των οποίων το ιδιοκτησιακό καθεστώς ερευνάται προχώρησαν χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, κατά την περιπολία τους στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα συγκεκριμένα οχήματα σε διάφορα σημεία της ίδιας περιοχής, καθώς αντιλήφθηκαν ότι έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε βάση δεδομένων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με αντικείμενο τα κλεμμένα οχήματα, διαπιστώθηκε ότι για δύο εξ’ αυτών είχαν δηλωθεί κλοπές από τους κατόχους τους σε Τμήματα Ασφαλείας του Νομού Αττικής. Για τα υπόλοιπα τρία αυτοκίνητα, σε δύο από τα οποία απέκοψαν και απέκρυψαν, κατά περίπτωση, τους αριθμούς πλαισίου, συνεχίζεται η έρευνα ως προς το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

Σημειώνεται ότι, εξετάζεται η συμμετοχή δύο 29χρονων αλλοδαπών στην υπόθεση, οι οποίοι ακινητοποιήθηκαν για έλεγχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, λίγο πριν την επιβίβασή τους σε ένα εξ’ αυτών. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους δύο στερούταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια και συνελήφθη.

Τα κλεμμένα οχήματα θα αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: voria.gr

Smart Start