Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, μέλη σπείρας που διέπραττε συστηματικά κλοπές με εργαλεία, από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στα νότια προάστια

Εξιχνιάσθηκαν (28) περιπτώσεις κλοπών

Κατασχέθηκαν το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο και διαρρηκτικά εργαλεία

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 5-3-2020 στη Βουλιαγμένη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρεις (3) ημεδαποί, δύο άνδρες 38 και 39 ετών και 28χρονη γυναίκα, διότι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει σταθμευμένο όχημα στην ίδια περιοχή.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής, οι ανωτέρω

από τις αρχές του έτους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας πρωινές ώρες μετέβαιναν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ιδιοκτησίας τους ή ενοικιαζόμενο) στο παραλιακό μέτωπο των νοτίων προαστίων, από την περιοχή της Βούλας μέχρι το Λαύριο, όπου εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και σπάζοντας κάποιο τζάμι ή παραβιάζοντας την κλειδαριά, εισέρχονταν σε αυτό και αφαιρούσαν χρήματα, τσάντες, είδη ρουχισμού, ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας.

Από την έρευνα στο «επιχειρησιακό» τους Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) βαλίτσες με διαρρηκτικά εργαλεία.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί (27) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από σταθμευμένα οχήματα, στις περιοχές Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Αναβύσσου Καλυβίων, Λαυρίου και Άνω Λιοσίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Πηγή: policenews.eu

Smart Start