Συνελήφθησαν χθες (1-2-2020) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις (4) διακινητές, ένας 41χρονος ημεδαπός και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 41, 24 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Μεγάλου Δερείου – Αρριανών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 21χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς .

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, ενώ ο οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει καθόσον συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Μεγάλου Δέρειου – Αρριανών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 41χρονο αλλοδαπό, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς .

Στη συνέχεια το όχημα εισήλθε σε αγροτική έκταση όπου τελικά ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός του τράπηκε πεζός σε φυγή, σε παρακείμενη θαμνώδη περιοχή, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το παραπάνω όχημα είναι πλαστές , ενώ οι γνήσιες πινακίδες κυκλοφορίας έχουν αφαιρεθεί από αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης για τροχονομική παράβαση.

Στην τρίτη περίπτωση, πλησίον του οικισμού Νέας Σάντας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 24χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, που επέβαινε ως συνοδηγός ο 41χρονος ημεδαπός, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς .

Ακολούθως το όχημα προσέκρουσε σε χωμάτινο ανάχωμα της οδού και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός και οι δύο διακινητές συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα είχε κλαπεί λίγες ώρες νωρίτερα από οικισμό του Έβρου.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις οδηγοί – διακινητές στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν ένα (1) ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το αφαιρεθέν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης.

Smart Start