Συνελήφθησαν χθες (31-1-2020) στους νομούς Έβρου και Ξάνθης, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ροδόπης, τρείς (3) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 28, 25 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαεννιά (19) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην παρέμβρια περιοχή Πραγγίου Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας , εντόπισαν τον 28χρονο και τον 25χρονο να επιβιβάζουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να τους προωθήσουν παράνομα στην ενδοχώρα.

Αντιλαμβανόμενοι την αστυνομική παρουσία, οι δύο διακινητές μαζί με τους διακινούμενους τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως μετά από επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις των αστυνομικών εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 22χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, στο ύψος του οικισμού Σέλερου το όχημα προσέκρουσε σε πινακίδα σήμανσης και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 22χρονο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 22χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν συνολικά δύο οχήματα και το χρηματικό ποσό των 1.170 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Ιάσμου.

Smart Start