Συνελήφθησαν χθες (23-8-2020) το απόγευμα, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι οι δύο από αυτούς, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τρίτος και μετέφερε , παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στον οικισμό Ιμέρου Ροδόπης, οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα που λειτουργούσε ως προπομπός και συνέλαβαν τους δύο διακινητές που επέβαιναν σε αυτό, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς .

Τελικά, λίγο πιο κάτω ακινητοποιήθηκε και το δεύτερο όχημα, ο οδηγός του οποίου τράπηκε πεζός σε φυγή σε παρακείμενη θαμνώδη έκταση, πλην όμως οι αστυνομικοί με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του παραπάνω οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις διακινητές προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί των παραπάνω οχημάτων στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς επίσης ο ένας από αυτούς αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Smart Start