Συνελήφθησαν χθες (13-4-2020) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι οι δύο από αυτούς (ένας άνδρας και μια γυναίκα), επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τρίτος και μετέφερε , παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στον δυτικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα που λειτουργούσε ως προπομπός και συνέλαβαν τους δύο διακινητές που επέβαιναν σε αυτό, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς .

Στο ύψος του Ιάσμου, ο οδηγός του δεύτερου οχήματος το ακινητοποίησε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του παραπάνω οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι τρείς διακινητές προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Smart Start

Στο εσωτερικό του ενός οχήματος και στην κατοχή του ενός δράστη βρέθηκαν μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 3,2 γραμμαρίων και τρία τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη.

Σημειώνεται ότι ο διακινητής που μετέφερε τους μη νόμιμους μετανάστες στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς επίσης ότι κατά τη σύλληψη αντιστάθηκε στους αστυνομικούς .

Συνολικά κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Smart Start