Συνελήφθησαν τη Δευτέρα στον νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 41, 32, 28 και 28 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, στο ύψος του Άρατου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 28χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, στη διασταύρωση Θρυλορίου ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον 41χρονο συνοδηγό τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Τελικά, στη διασταύρωση Θρυλορίου ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον 41χρονο συνοδηγό τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα 8 μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή τον Δεκέμβριο του 2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, καθώς επίσης ότι έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Smart Start

Στη δεύτερη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Αρριανών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, πλην όμως οι οδηγοί τους δε συμμορφώθηκαν και συνέχισαν την πορεία τους.

Ακολούθησαν ενδελεχείς έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί εντόπισαν ακινητοποιημένα τα δύο οχήματα στους οικισμούς Πάσσος και Άρατος Ροδόπης, με τους επιβάτες τους να έχουν διαφύγει.

Κατά την πρόοδο των ερευνών, οι αστυνομικοί κατάφεραν επίσης να εντοπίσουν σε παρακείμενη αγροτική περιοχή και στον οικισμό Ροδίτη, τους δύο διακινητές, ηλικίας 32 και 28 ετών, οδηγό και συνοδηγό στο Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκίνητο, καθώς και 4 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους οι δύο δράστες μετέφεραν με το εν λόγω όχημα, παράνομα στην ενδοχώρα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τα δύο παραπάνω οχήματα είχαν κλαπεί λίγες ώρες νωρίτερα από την πόλη της Κομοτηνής και οικισμό της Ροδόπης.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν συνολικά τρία οχήματα, το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Πηγή: inkomotini.news

Smart Start