Στο υπουργείο Υποδομών νομοθετική ρύθμιση που περιλαμβάνει πρόστιμα και πειθαρχικές ποινές σε όσους παρακωλύουν την κυκλοφορία.

Το κουβάρι των ευθυνών που φαίνεται να επιμερίζονται στους περισσότερους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι είτε δεν προέβησαν την ώρα που έπρεπε στις απαιτούμενες ενέργειες, είτε δεν φρόντισαν να αστυνομεύσουν τις απαγορεύσεις ώστε αυτές να τηρηθούν, αλλά και σε αρκετούς οδηγούς, οι οποίοι αψηφώντας τις παραινέσεις των υπευθύνων βρέθηκαν εν μέσω χιονόπτωσης χωρίς αλυσίδες με αποτέλεσμα πολλά οχήματα να ακινητοποιηθούν, έχει αναλάβει να ξετυλίξει η έρευνα που έχουν ήδη ξεκινήσει τα υπουργεία Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη.

Οι αρμόδιοι έχουν ήδη κληθεί να δώσουν εξηγήσεις και το σχετικό πόρισμα αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Στο υπουργείο Υποδομών, πάντως, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές στο «Εθνος της Κυριακής», προχωρεί ήδη η επεξεργασία νομοθετικής ρύθμισης, η οποία «αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πλαισίου εξακρίβωσης των αιτιών και καταλογισμού τυχόν ευθυνών στους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς και όργανα σε περιπτώσεις σοβαρής διατάραξης ή διακοπής της κυκλοφορίας (μερικής ή ολικής) στο εθνικό δίκτυο της χώρας.

Παράλληλα στοχεύει στην ενίσχυση των αρμοδίων υπηρεσιών του Δημοσίου που είναι επιφορτισμένες με την παρακολούθηση και εποπτεία της λειτουργίας του εθνικού οδικού δικτύου».Πηγή