Αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ αξιώνει οδηγός οχήματος από γυναίκα που ανάρτησε φωτογραφία του στο Facebook ενώ είχε παρκάρει σε θέση για ΑμεΑ

Αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ αξιώνει οδηγός από μία πολίτη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων καθώς τον φωτογράφισε να έχει παρκάρει το όχημά του σε θέση ΑμεΑ και έπειτα ανάρτησε την εικόνα στο Facebook.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, με την γυναίκα να κάνει σύσταση στον οδηγό να μετακινήσει το όχημά του καθώς είχε παρκάρει σε θέση στάθμευσης για ΑμεΑ.

Ωστόσο εκείνος γιαφώνησε και η γυναίκα τον έβγαλε φωτογραφία την οποία ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Η φωτογραφία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Βασίλη Σωτηρόπουλο είχε 19.000 αντιδράσεις και 19.000 κοινοποιήσεις. Έπειτα, ο συγκεκριμένος πολίτης έκανε αγωγή ζητώντας 70.000 ευρώ αποζημίωση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων καθώς φαινόταν η πινακίδα του οχήματος του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την περασμένη Πέμπτη στην Ευελπίδων με την απόφασή να αναμένεται εντός των προσεχών μηνών, σύμφωνα με την ανάρτηση του δικηγόρου στο Facebook

Πηγή: www.lifo.gr

Smart Start