«Πόσες φορές πρέπει να πιάσουμε τον “Χ” κακοποιό για να πάει φυλακή; Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία»

Την άποψη ότι η αστυνομία έπρεπε να είχε μπει στην ΑΣΟΕΕ χθες εξέφρασε ο γενικός γραμματέας των Αστυνομικών Σπήλιος Κρικέτος.

Και εξήγησε: «Αφού υπάρχει πλέον ο νόμος, έπρεπε να μπούμε στην ΑΣΟΕΕ. Να εφαρμόσουμε το νόμο» είχε χαρακτηριστικά.  

Ο κ. Κρικέτος, μιλώντας στον Σκάι, έκανε λόγο για ατιμωρησία που έχει ως αποτέλεσμα την ανακύκλωση της εγκληματικότητας. «Υπάρχουν μεγάλα ζητήματα. Συνελήφθησαν αυτοί που έμπαιναν με αυτοκίνητα στις επιχειρήσεις, και που είναι τώρα;  Υπάρχει ατιμωρησία και ανακύκλωση του εγκλήματος. Πόσες φορές πρέπει να πιάσουμε τον “Χ” κακοποιό για να πάει φυλακή; Πέντε φορές είχαν συλληφθεί αυτοί που εισέβαλαν με τα αυτοκίνητα σε καταστήματα».

Ζήτησε αλλαγή της νομοθεσίας «για να μην υπάρχει ατιμωρησία. Όταν κλέβω και δεν τιμωρούμαι δεν υπάρχει αναστολή…».

Επισήμανε προβλήματα της έλλειψης του προσωπικού. «Έρχονται πολύ  δύσκολες καταστάσεις. Δεν θα μπορέσει να τα κάνει όλα η αστυνομία. Με τα μνημόνια, έφυγαν αρκετοί στη σύνταξη. και δεν έγιναν προσλήψεις. Τώρα θα ενισχυθούμε κάπως με την πρόσληψη των 1500 ειδικών φρουρών. Όμως η αστυνομία έχει αναλάβει όλα. Απασχολούνται σε θέματα που ο κόσμος θεωρεί δευτερεύοντα, όπως ο αντικαπνιστικός νόμος, φορτωθήκαμε κι αυτό. Ζητάμε τα πάντα από τους αστυνομικούς». 

Πηγή