Η δράση του κυκλώματος, στην Αττική, επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά, με αφορμή δύο επιχειρήσεις της αστυνομίας στη Βόρειο Ελλάδα για τη σύλληψη διακινητών και τις καταδιώξεις που ακολούθησαν.

Στα ίχνη συμμορίας κλεφτών αυτοκινήτων, παντός τύπου, τα μέλη της οποίας εξαφανίζουν τροχοφόρα στην Αττική και έναντι αμοιβής τα παραδίδουν σε μέλη κυκλωμάτων διακινητών αλλοδαπών στον Έβρο, προσπαθεί να μπει η Αστυνομία. Η δράση του κυκλώματος, στην Αττική, επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά, με αφορμή δύο επιχειρήσεις της αστυνομίας στη Βόρειο Ελλάδα για τη σύλληψη διακινητών και τις καταδιώξεις που ακολούθησαν.

Όταν οι αστυνομικοί πέτυχαν την ακινητοποίηση των οχημάτων με τα οποία μεταφέρονταν στην ενδοχώρα δέκα πέντε παράτυποι μετανάστες, που είχαν περάσει στο ελληνικό έδαφος από την Τουρκία, απεδείχθη η δράση του κυκλώματος. Και τα δύο οχήματα ήταν κλεμμένα από περιοχές της Αττικής και μάλιστα έφεραν και τα δύο πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος, ούτως ώστε να μη γίνεται αντιληπτό ότι είναι τα κλεμμένα, σε ένα τυχαίο έλεγχο.

Όλα αυτά, όμως, προϋποθέτουν προπαρασκευαστικές πράξεις, που απαιτούν οργανωμένα κυκλώματα, χώρους κατασκευής πλαστών πινακίδων και πολλά άλλα. Στη συνέχεια, μέλη του κυκλώματος, οδηγούν τα οχήματα στην παραμεθόρια περιοχή και τα παραδίδουν, έναντι υψηλής αμοιβής, νυχτερινές ώρες, σε οδηγούς, που έχουν αναλάβει τη μεταφορά διακινούμενων παράτυπων μεταναστών.

Έλλειψη οδηγών – διακινητών
Με δεδομένο ότι πάνω από 1300 μέλη κυκλωμάτων διακινητών, που είχαν αναλάβει στο παρελθόν να οδηγούν τα οχήματα, έχουν οδηγηθεί στις φυλακές, η έλλειψη οδηγών που να γνωρίζουν τα της οδήγησης, έχει οδηγήσει τους εγκεφάλους σε παρακινδυνευμένες ενέργειες. Αναθέτουν σε αλλοδαπούς, που έχουν οδηγήσει στους τόπους καταγωγής τους μόνο κάποια γεωργικά μηχανήματα, να μπουν στο τιμόνι. Με αποτέλεσμα και τα τροχαία δυστυχήματα που καταγράφονται κατά καιρούς με νεκρούς και τραυματίες.

Δύο διακινητές
Προς επιβεβαίωση όλων των πάρα πάνω, η Αστυνομία έκανε γνωστό ότι συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 30 και 27 ετών. Στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, καταδίωξαν 27χρονο αλλοδαπό οδηγό ο οποίος δεν σταμάτησε σε σήμα. Τελικά συνελήφθη. Σε έλεγχο, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, αναφέρει η Αστυνομία, προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή τον Δεκέμβριο του 2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, καθώς επίσης ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε είναι πλαστές. Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης με πανομοιότυπο σκηνικό ακινητοποιήθηκε 30χρονος οδηγός, που μετέφερε πέντε αλλοδαπούς.

Κλοπή στην Αττική
Προέκυψε, αναφέρει η Αστυνομία, ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή τον Ιανουάριο του 2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, καθώς επίσης ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε είναι πλαστές. Σημειώνεται, καταλήγει, ότι και οι δύο διακινητές στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης. Τις ίδιες ώρες, στην παρέμβρια περιοχή της Γεμιστής Εβρου, οι αστυνομικοί περνούσαν χειροπέδες σε 46χρονο αλλοδαπό όταν τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα με πλαστική βάρκα, δέκα μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη του δράστη, σημειώνει η Αστυνομία, απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 50 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Πηγή: aetos-apokalypsis.com

Smart Start