Γιώργος Μισιρλής

✅Καλησπέρα στην ομάδα. Η ανάρτηση δεν αφορά κλοπή αλλά χρήσιμη συμβουλή κατά την ασφαλιση κλοπής

?Κατά την ασφαλιση κλοπής το πιο σημαντικό ρόλο παίζει η τρέχουσα αξία του οχήματος. Πάντα θα πρέπει να ασφαλιζουμε το όχημα μας βάση της τρέχουσας αξίας που έχει το car.gr η ακόμα καλύτερα να αποστέλλεται πραγματογνωμονας από τον ασφαλιστή. Οι περισσότερες ιντερνετικες εταιρίες ασφάλισης ΥΠΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ τα οχήματα, που σημαίνει ότι σε περίπτωση κλοπής θα ισχύσει ο αναλογικός όρος.

?Αυτό σημαίνει και λειτουργεί ως εξής. Όταν έχω εγώ ένα όχημα που κάνει 10.000 ευρώ και το ασφαλίσω για 5000 ευρώ σημαίνει ότι το έχω ασφαλισμένο για το 50%της αξίας. Άμα με κλεψουνε πχ τις ζάντες και κάνουνε 2000 ευρώ θα αποζημιωθω για 1000 ευρώ. Αυτός είναι ο αναλογικός όρος.?

?Από την άλλη μεριά εάν ασφαλισουμε το όχημα μας για παραπάνω αξία λέγεται υπερασφαλιση. Όταν υπάρχει υπερασφαλιση σημαίνει ότι εάν έχω ένα όχημα που κάνει 7000 ευρώ και το ασφαλίσω για 10.000, θα πληρώνω ασφάλιστρο για 10.000 ευρώ αλλά σε περίπτωση κλοπής θα πάρω 7000 ευρώ γιατι βάση νόμου ο πελατης πάντα αποζημιώνεται στην τρέχουσα αξία.

➡️Κάντε έναν έλεγχο τα ασφαλιστήρια σας δυστυχώς σε αρκετά συναντάω τα παραπάνω λάθη.

Μισιρλης Γεώργιος

Smart Start