Μια αγγελία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο αποτέλεσε την αρχή του τέλους για ληστές στη Γλυφάδα

Στη σύλληψη τριών ατόμων για κλοπές, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και απείθεια προχώρησαν αστυνομικοί στη Γλυφάδα.

Πρόκειται για έναν 51χρονο Έλληνα και δύο Αλβανούς, ηλικίας 58 και 46 ετών

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η δράση τους αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα για υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου, που είχε δηλωθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος.

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι είχε αναρτηθεί αγγελία σε ιστοσελίδα σχετικά με πώληση οχήματος που έμοιαζε με το κλεμμένο.

Μετά από έρευνα το επίμαχο αυτοκίνητο εντοπίστηκε σταθμευμένο σε χώρο πολυκατοικίας στη Γλυφάδα.

Στον ίδιο χώρο ήταν σταθμευμένο και άλλο αυτοκίνητο με πινακίδες αλλοδαπών Αρχών.

Οι κατηγορούμενοι μόλις είδαν τους αστυνομικούς, κατά την έξοδό τους από την πολυκατοικία, επιχείρησαν να διαφύγουν, ενώ πέταξαν μια σακούλα που περιείχε το ποσό των 24.800 ευρώ, κλειδιά οχημάτων και μήτρες αποτύπωσης σημάτων κρατικών πινακίδων.

Τελικά οι τρεις συλληφθέντες ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα δύο οχήματα ήταν κλεμμένα.

Σε έρευνα που ακολούθησε, σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 51χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: το ποσό των 52.300 ευρώ, 4 ζεύγη πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, κλειδιά διαφόρων τύπων οχημάτων και 4 μήτρες αποτύπωσης σημάτων κρατικών πινακίδων.

Από την αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση των πραγματικών στοιχείων του Έλληνα συλληφθέντα, ο οποίος προσκόμισε πλαστό δελτίο ταυτότητας, διαπιστώθηκε ότι ήταν φυγόποινος και σε βάρος του εκκρεμούσαν διώξεις για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: policenews.eu

Smart Start