ξιχνιάσθηκαν συνολικά (10) κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία απόπειρα κλοπής από αγροικία, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας

Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν (2) ακόμη συνεργοί του, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Όπως προέκυψε, προέβαιναν στην αφαίρεση χρημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και άλλων αντικειμένων, από το εσωτερικό των οχημάτων, εκμεταλλευόμενοι την απομάκρυνση των ιδιοκτητών τους, λόγω ενασχόλησης αυτών με αγροτικές εργασίες ή τη θήρα

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων

Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, η οποία διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκαν συνολικά δέκα (10) κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία απόπειρα κλοπής από αγροικία, οι οποίες διαπράχθηκαν το τελευταίο τρίμηνο, σε διάφορες αγροτικές περιοχές της Βοιωτίας.

Μετά από κατάλληλη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 32, 23 & 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, εντοπίσθηκε ο 32χρονος χθες (03-02-2020) το απόγευμα σε περιοχή της Θήβας και συνελήφθη.

Ο ανωτέρω κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ επιπλέον στερούταν και Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες αρχικά εντόπιζαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα είτε σε αγροτικές περιοχές (κοντά σε καλλιέργειες – ελαιώνες), είτε σε επαρχιακούς δρόμους, των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν απομακρυνθεί, λόγω ενασχόλησής τους με αγροτικές εργασίες ή με τη θήρα (κυνήγι).

Ακολούθως, προσέγγιζαν τα οχήματα, τα οποία στις περιπτώσεις που δεν ήταν ανασφάλιστα, παραβίαζαν αυτά προβαίνοντας κυρίως στη θραύση των παραθύρων τους και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κυνηγετικά φυσίγγια, καθώς και άλλα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών τους.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα που διεξήγαγε αρχικά το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι δράστες, το χρονικό διάστημα από 09-11 έως 19-12-2019, ενέχονται στη διάπραξη (6) κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν στις περιοχές του Καπαρελλίου, της Άσκρης, της Ελλοπίας, των Ερυθρών, του Ύπατου και του Νεοχωρακίου Βοιωτίας.

Από την πρόοδο της προανακριτικής διαδικασίας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Αλιάρτου και Τανάγρας, προέκυψε η εμπλοκή τους σε (4) ακόμη κλοπές, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 26-12-2019 έως 29-01-2020, στις περιοχές της Τανάγρας, του Αγίου Θωμά και της Δομβραίνας Βοιωτίας, καθώς και μίας απόπειρας κλοπής, από αγροικία, στην περιοχή ομοίως της Δομβραίνας.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Smart Start