Ένας γυναικολόγος, μαζί με έναν γνωστό έμπορο αυτοκινήτων της Κηφισιάς και άλλα τέσσερα άτομα εμπλέκονται σε ένα μεγάλο κύκλωμα που διέπραττε απάτες με πολυτελή οχήματα πως Bentley, Porsche, Ferrari.

Συγκεκριμένα, η σπείρα, προχωρούσε σε εικονικές κλοπές των οχημάτων που της ανήκαν, τα διέλυε και αφού δήλωνε την κλοπή στις ασφαλιστικές και εισέπραττε τις αποζημιώσεις, στη συνέχεια τα συναρμολογούσε και τα πούλαγε κανονικά, κερδίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αερολιμένα Αθηνών μετά από έρευνα που διήρκησε ενάμιση μήνα κατάφεραν να εντοπίσουν το κύκλωμα και να συλλάβουν έξι άτομα – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση με ταυτόχρονη είσοδο παρουσία δικαστικών λειτουργών στις οικίες των εμπλεκομένων, σε αποθήκη στη Μεταμόρφωση αλλά και σε εταιρία.

Από τις έρευνες κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων ηλεκτρονικών υπολογιστών και 122 πολυτελή οχήματα τα οποία εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και η προέλευση τους.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας του Αερολιμένα ξεκίνησε πριν από περίπου ενάμιση μήνα μετά από πληροφορίες και ολοκληρώθηκε προχθές με τη σύλληψη του γιατρού.

Συγκεκριμένα ο γυναικολόγος πήγε στον αερολιμένα προκειμένου να πετάξει για την Αλβανία. Πάρκαρε την Bentley που όπως κατέθεσε, είχε αγοράσει από τον έμπορο της Κηφισιάς έναντι του ποσού των 120.000 ευρώ στον χώρο στάθμευσης Ρ1 του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Την επόμενη ημέρα, όταν επέστρεψε και μετέβη στον χώρο όπου είχε σταθμεύσει το όχημα του, διαπίστωσε ότι άγνωστος δράστης το είχε αφαιρέσει.

Στην κατάθεση του δήλωσε ότι την Bentley την είχε αγοράσει έναντι του ποσού των 120,000 χιλιάδων ευρώ, από εταιρία με έδρα την Κηφισιά από έμπορο με τον οποίο συνδεόταν φιλικά και συνήθιζε επί σειρά ετών να αγοράζει και να πουλά οχήματα από την εταιρία του. Ο γιατρός δήλωσε ακόμα ότι παρ’ ότι πραγματοποιεί συχνά το συγκεκριμένο ταξίδι, δεν συνήθιζε να προσέρχεται στον Αερολιμένα με το πολυτελές όχημα του, αλλά με άλλο όχημα ιδιοκτησίας του το οποίο όμως λόγω μηχανικής βλάβης το είχε παραδώσει σε συνεργείο. Οι έμπειροι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και άρχισαν να ψάχνουν τις κάμερες.

Από την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού ασφαλείας του Αερολιμένα, προέκυψε ότι λίγη ώρα μετά την στάθμευση του πολυτελούς οχήματος από τον γιατρό, άγνωστος άντρας κινούμενος πεζός από τον χώρο των αναχωρήσεων του Αερολιμένα, μετέβη στον χώρο στάθμευσης και χωρίς να το αναζητήσει εντόπισε το πολυτελές όχημα και με άγνωστη συσκευή – κλειδί, κατάφερε να το απασφαλίσει και να αποχωρήσει με αυτό με κατεύθυνση την αποθήκη στην Μεταμόρφωση.

Παράλληλα η έρευνα συνεχίστηκε και επίσης από κάμερες ασφαλείας εντοπίστηκε ο δράστης, σε χρόνο προγενέστερο της κλοπής του οχήματος, να βρίσκεται στη συγκεκριμένη αποθήκη και να επιβιβάζεται σε όχημα με στοιχεία ίδια με εκείνα του άλλου οχήματος του γιατρού. Φαίνεται, σε χρόνο που δικαιολογεί την μετάβαση του από το συγκεκριμένο σημείο στον Αερολιμένα να επιστρέφει, οδηγώντας την «κλεμμένη» Bentley την οποία με την βοήθεια συνεργών του μεταφέρει εντός της αποθήκης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθησαν σήμερα (4-4-2021), σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μετά από επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, έξι (6) άτομα (τέσσερις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί), κατηγορούμενοι για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, ψευδούς καταγγελίας και παράβαση της Νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Συγκατηγορούμενος των ανωτέρω τυγχάνει και έτερος ημεδαπός. Ειδικότερα, τον παρελθόντα Φεβρουάριο προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών ημεδαπός και κατήγγειλε ότι του αφαίρεσαν, από το χώρο στάθμευσης του Αερολιμένα, πολυτελές αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, που είχε σταθμεύσει προκειμένου να πραγματοποιήσει ταξίδι στο εξωτερικό. Το ανωτέρω όχημα, από το οποίο όμως είχαν αφαιρέσει τον κινητήρα, τις πόρτες, το καπό και άλλα εξαρτήματα, βρέθηκε την επομένη της καταγγελίας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της ανωτέρω καταγγελίας και μετά από την ανάλυση των συλλεχθέντων ερευνητικών δεδομένων, αποκαλύφθηκε η δράση συμμορίας με εμπλεκόμενη εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων.

Όπως διαπιστώθηκε, ο καταγγέλλων κατ εντολή συλληφθέντα ημεδαπού, εμπλεκόμενου με την εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων, στάθμευσε το αυτοκίνητο στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο κατόπιν παρέλαβε μέλος της σπείρας, το οδήγησε σε αποθήκη, όπου άλλα μέλη της σπείρας ανέλαβαν την αποσυναρμολόγησή του. Μετά την αποσυναρμολόγηση, άλλα μέλη της σπείρας μετέφεραν το σασί και άλλα μηχανικά μέρη του οχήματος στη Μεταμόρφωση, προκειμένου μετά τη δήλωση κλοπής να αιτηθεί ο κάτοχός του, αποζημίωση από την Ασφαλιστική Εταιρεία. Στη συνέχεια τα μέλη της σπείρας θα μοιράζονταν μεταξύ τους το μεγάλο ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης.

Μετά από έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, στην αποθήκη και στην προαναφερόμενη εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: -122- οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πολυτελή -4- δίκυκλα τρέιλερ μεταφοράς οχημάτων ηλεκτρονικός υπολογιστής πλήθος εγγράφων και πινακίδων κυκλοφορίας κυνηγετική καραμπίνα πλήθος κινητών τηλεφώνων Γι όλα τα κατασχεμένα οχήματα, εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και προέλευσής τους. Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Πηγή: lifo.gr

Smart Start