Εικοσιπέντε λεπτά μετά την καταγγελία στη Άμεση Δράση, τέσσερα τηλεφωνήματα συνεχόμενα και δεν εμφανίστηκε περιπολικό με τον Αλγερινό να του βγάζει μαχαίρι και να τον επειλεί ότι θα τον σφάξει αν δεν τον άφηνε να διαφύγει..

Ο Ολυμπιονίκης «Τζουντόκα» στην κατηγορία +100 κιλών, με συμμετοχή σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό, ακινητοποίησε τον Αλγερινό δράστη της διάρρηξης και απόπειρας κλοπής στο αυτοκινήτου της αδελφής του επ αυτοφόρω, με την Άμεση Δράση -αν και κλήθηκε κατ επανάληψη- πλήρωμα περιπολικού δε μετέβη ποτέ στην περιοχή καθώς το «σημείο» ήταν .. στα  Εξάρχεια.

Η αδελφή του 49άχρονου καλεί το «100» και ενημερώνει για το περιστατικό, και ζητάει συνδρομή περιπολικού της Άμεσης Δράσης. Ενώ ο 49άχρονος συγκρατεί τον Αλγερινό, στο σημείο «αλληλέγγυες» που έχουν δει το επεισόδιο, επιτίθενται φραστικά στον Έλληνα Ολυμπιονίκη, να αφήσει το «παιδί» ενώ στο σημείο κινούνται και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σε συμπαράσταση του Αλγερινού.Μεσημέρι Παρασκευής (17/01-15.20) και στην οδό Ερεσσού στα Εξάρχεια, η 50άχρονη γιατρός σταθμεύει το Renault Clio της, έξω από το υπερυψωμένο υπόγειο πολυκατοικίας, στο οποίο διαμένει ο αδελφός της, Ολυμπιονίκης και Αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, σήμερα. Κατά την παραμονή της στο διαμέρισμα, ο 49άχρονος , διακρίνει τρεις Αλγερινούς να έχουν σπάσει το φινιστρίνι από την πλευρά του οδηγού και να επιχειρούν διάρρηξη στο αυτοκίνητο της αδελφής του. Ακαριαία, βγαίνει από το παράθυρο στο δρόμο και ακινητοποιεί τον έναν Αλγερινό ενώ οι συνεργοί του διαφεύγουν προς τα Εξάρχεια. Δράστης και θύμα, συμπλέκονται.

Smart Start

Η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου, επικοινωνεί εκ νέου με την Άμεση Δράση για να λάβει την απάντηση ότι έχουν ενημερωθεί και μεταβαίνει πλήρωμα στο σημείο του επεισοδίου. Η συμπλοκή είναι σε εξέλιξη, με τον Αλγερινό να βγάζει μαχαίρι με λάμα 25εκατοστά και σε σπαστά ελληνικά απείλησε τον 49άχρονο, «Θα σου κόψω το λαιμό, π***τη!»..

Με  νεότερη κλήση της 50άχρονης να ζητάει βοήθεια -και ενώ ήδη ο χρόνος υπολογίζεται σε 25λεπτα αργότερα, στο σημείο μεταβαίνουν περίπου δέκα Αλγερινοί για να «πάρουν» τον ομοεθνή τους, και επιτίθενται με πέτρες στους συγκεντρωμένους του «χώρου» και στον 49άχρονο. Οι «αλληλέγγυοι» απομακρύνονται τρέχοντας και φοβισμένοι, ενώ περιπολικό δεν έχει ακόμα εμφανιστεί, με τον Αλγερινό – δράστη να καταφέρνει να διαφύγει. Σε αυτή τη νεότερη επικοινωνία της γιατρού με την Αμεση Δράση, η απάντηση που έλαβε, ήταν ότι το πλήρωμα της ΕΛΑΣ δεν έχει πρόσβαση στην περιοχή λόγω.. «σημείου».

Σχεδόν σαράντα λεπτά από την έναρξη του επεισοδίου, έφτασαν πεζή στην Ερεσσού, Αξιωματικός (Υπαστυνόμος) και Αστυφύλακας του ΤΑ Εξαρχείων με πολιτικά, καθώς ηλικιωμένη είχε πάει η ίδια στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για να ζητήσει βοήθεια από τους Αστυνομικούς.

Οι Αστυνομικοί μετέφεραν τον 49άχρονο και την αδελφή του στο ΤΑ Εξαρχείων και προχώρησαν σε μήνυση κατά των Αλγερινών τους οποίους αναγνώρισαν σε φωτογραφίες που τους υπέδειξαν, καθώς όπως διακριβώθηκε, πρόκειται για σεσημασμένους για κλοπές και διαρρήξεις.

Μεταξύ άλλων, ο 49άχρονος, αναγνωρισε ως δράστη της απειλής σε βάρος του, τον Αλγερινό στον αριθμό (28) της Διάταξης της Εισαγγελίας Δημοσιοποίησης Στοιχείων της ΕΛ.ΑΣ (22/11 2019) στα στοιχεία  (επ) AHMED ή MEISIA ή ABDELAHOUF (ον) MOHAMMAD ή CHARAF ή ABBAS του BENALI TOUFIK NAZIR και της IMEN ή SEMIAH ή EMINA , γεν. 2004 ή 2000 ή 1996 ή 1997 μεταξύ των 35 ΑλγερινοΜαροκινών που διαπράττουν ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας.

Σε βάρος των Αλγερινών σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία μεταξύ άλλων και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, η οποία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα.

Ο 49άχροος Ολυμπιονίκης, και η αδελφή του, μετά από  αυτή την εξέλιξη, φέρονται να είναι έντονα ενοχλημένοι από την αδιαφορία ανταπόκρισης στην Άμεση Δράση. Προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καθώς επίσης να υποβάλλουν αναφορά στις αρμόδιες Αρχές. Οι δύο πολίτες, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους δύο Αστυνομικούς του ΤΑ Εξαρχείων που ανταποκρίθηκαν άμεσα και έσπευσαν πεζή στο σημείο της επίθεσης σε βάρος του 49άχρονου, ενώ αίσθηση τους προκάλεσε το γεγονός, ότι ολόκληρη Αστυνομική Υπηρεσία του κέντρου της Αθήνας, επαφίεται στα αντανακλαστικά και την επιχειρησιακή ανταπόκριση δύο(!) .. Αστυνομικών.

ΠΗΓΗ : http://www.nantiareport.gr/

Smart Start