Συνελήφθησαν χθες (5-11-2019), στους νομούς Έβρου και Ξάνθης από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, έξι (6) διακινητές, τέσσερις Έλληνες ηλικίας 30, 28, 19 και 19 ετών και δύο αλλοδαποί ηλικίας 27 και 20 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στον Έβρο, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους τέσσερις (4) διακινητές, ηλικίας 27, 20, 19 και 19 ετών, διότι όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφορά δεκαπέντε (15) λαθρομεταναστών.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες, ηλικίας 27 και 20 ετών, να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν με αυτά, παράνομα, στην ενδοχώρα συνολικά δεκαπέντε (15) λαθρομετανάστες, καθώς και τους άλλους δύο 19χρονους δράστες, να επιβαίνουν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, υποδεικνύοντας το δρομολόγιο στα άλλα δύο οχήματα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι:

  • οι δύο 19χρονοι δράστες εφοδίασαν τους συνεργούς τους με τα δύο οχήματα για την μεταφορά των μη νόμιμων μεταναστών
  • για το ένα όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έχει δηλωθεί κλοπή την 30-10-2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης
  • οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφεραν τα δύο οχήματα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έχουν κλαπεί την 3-11-2019 από περιοχές της Αθήνας

Σημειώνεται ότι και οι τρεις οδηγοί – διακινητές στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 30χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του.

Τελικά, το όχημα βρέθηκε ακινητοποιημένο σε παράδρομο της Εθνικής Οδού πλησίον του οικισμού Λουτρών, ενώ μετά από έρευνες στην περιοχή οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο οδηγό – διακινητή και τρεις λαθρομετανάστες, τους οποίους ο δράστης μετέφερε με το παραπάνω αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Κατασχέθηκαν τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Φερών και Ξάνθης.

Πηγή