Καταναλωτής έχασε από κλέφτες το όχημά του, οι Αρχές το ανακάλυψαν αλλά εδώ και έξι μήνες δεν το έχει παραλάβει…

Απίστευτη και όμως ελληνική χαρακτηρίζεται η απίθανη περιπέτεια στην οποία έχει μπλέξει ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που εξαφανίστηκε από κλέφτες, μετά από τέσσερις ημέρες κατασχέθηκε από το Λιμενικό Σώμα στα Χανιά και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει έξι μήνες ακόμη δεν του έχει επιστραφεί!

Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr, στις 14 Δεκεμβρίου του 2019 ο ιδιοκτήτης ενός Jeep Renegade 4X4 εξερχόμενος από κεντρικό γυμναστήριο στην Κηφισιά διαπίστωσε ότι το όχημά του έχει εξαφανιστεί. Αμέσως κάλεσε την Αστυνομία για να δηλώσει την κλοπή, ωστόσο οι αστυνομικοί του είπαν να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα ώστε να καταγραφεί επίσημα το περιστατικό.

Λίγες ημέρες αργότερα και ειδικότερα στις 19 Δεκεμβρίου ο ιδιοκτήτης του οχήματος διαβάζοντας τις ειδήσεις στο Διαδίκτυο προς μεγάλη του έκπληξη ανακάλυψε πως το αυτοκίνητό του είχε κατασχεθεί από τις Αρχές στην Κρήτη, καθώς το χρησιμοποίησαν διακινητές λαθρομεταναστών!

Μάλιστα στις φωτογραφίες που είχαν δημοσιευθεί επιβεβαίωσε ότι είχε χρησιμοποιηθεί το όχημά του από διάφορες λεπτομέρειες όπως τα προστατευτικά στις μπάρες οροφής για την μεταφορά Windsurf, τα χειμερινά ελαστικά αλλά και τα αυτοκόλλητα που επιτρέπουν την ελεύθερη είσοδο του οχήματος στους αυτοκινητοδρόμους της Ιταλίας!

Αμέσως επικοινώνησε με την αστυνομία για να τους βοηθήσει στις έρευνές τους αναφέροντας ότι είναι σίγουρος πως το όχημά του έχει κατασχεθεί από τις Αρχές στην Κρήτη και η απάντηση του αστυνομικού ήταν πραγματικά αποστομωτική: «Κύριε δεν θα μας μάθετε εσείς την δουλειά μας! Άλλωστε τι ασχολείστε το αυτοκίνητό σας είναι ασφαλισμένο για κλοπή και έχει μεταβεί στον Ασπρόπυργο και από εκεί έχει εξαχθεί σε κάποια χώρα της Ασίας…»

Smart Start

Ωστόσο στις 27 Δεκεμβρίου σε βεβαίωση που απεστάλη από το Αστυνομικό Τμήμα προς τον κάτοχο του κλεμμένου οχήματος αναγράφει χαρακτηριστικά ότι: «Την 24/12/2019 περιήλθε στην υπηρεσία μας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας το υπ’ αριθμόν σήμα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που αφορά στην ανεύρεση του αυτοκινήτου μάρκας Jeep Renegade για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή. Για την ανωτέρω υπόθεση σχηματίστηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο δικογραφία για παράνομη διακίνηση μεταναστών και το όχημα κατασχέθηκε και έχει παραδοθεί στο Τελωνείο Χανίων.»

Όμως ο ιδιοκτήτης του κλεμμένου οχήματος δεν μπορούσε να το παραλάβει μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση!

Οι ημέρες περνούσαν και κανείς δεν ενοχλούσε τον ιδιοκτήτη του κλεμμένου οχήματος και αποφάσισε να επικοινωνήσει με την Εισαγγελία των Χανίων ώστε να μπορέσει να μάθει πότε θα του επιστραφεί το όχημά του. Εκεί ξεκίνησε ένα απίστευτο «μπαλάκι» ευθυνών καθώς η Εισαγγελία Χανίων τον παρέπεμπε στην Ευελπίδων και η Ευελπίδων στην Εισαγγελία Χανίων…

Δύο μήνες μετά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη του κλεμμένου οχήματος να κάνει μια αίτηση στην οποία το θύμα ανέγραφε μεταξύ άλλων ότι: «Παρακαλώ να μου αποδώσετε το όχημα μάρκας Jeep Renegade το οποίο είχε κλαπεί από την Κηφισιά και έχει δηλωθεί η κλοπή στο κατά τόπους αστυνομικό τμήμα από τις 14 Δεκεμβρίου και έκτοτε το όχημα παραμένει σε ακινησία στο Τελωνείο Χανίων αφού προηγούμενος είχε κατασχεθεί από το Λιμενικό Τμήμα. Η υλική δέσμευση του οχήματος μου προκαλεί σημαντικές οικονομικές βλάβες σε εμένα και στην υγεία των γονιών μου χωρίς αποχρώντα λόγο, αφού ουδεμία ανάμιξη είχα εγώ ή οι γονείς μου στην κλοπή και μεταφορά λαθρομεταναστών με χρήση του οχήματός μου και χωρίς γνώση εμού του ιδίου.»

Μετά από λίγο καιρό η Εισαγγελία Χανίων αποφάνθη ότι η αίτηση έγινε δεκτή και η υπόθεση βρίσκεται στο Τμήμα Βουλευμάτων στα Χανιά.

Μετά από 6 μήνες πλέον ο κάτοχος του κλεμμένου οχήματος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Τμήμα Βουλευμάτων στα Χανιά και η υπάλληλος η οποία δεν ήθελε να αποκαλύψει τα στοιχεία της του απάντησε ότι: «Δεν έχει βγει βούλευμα και θα πρέπει να περιμένετε τις νόμιμες προθεσμίες. Να ρωτήσετε τον δικηγόρο σας!» και κατόπιν του έκλεισε το τηλέφωνο!

Tentomaster

Ο κάτοχος του κλεμμένου οχήματος σαφέστατα δεν είχε χρησιμοποιήσει δικηγόρο για να παραλάβει το όχημά του, αλλά πλέον είναι αποφασισμένος να κινηθεί νομικά εναντίον όλων καθώς διαπίστωσε ότι οι Αρχές παρακολουθούσαν το κλεμμένο όχημά του από τις 17 Δεκεμβρίου αφού είχαν πληροφορίες για κύκλωμα μεταφοράς παράνομων αλλοδαπών από τον Πειραιά στα Χανιά και δεν απέτρεψαν την επιβίβαση του οχήματος στο λιμάνι του Πειραιά!

Παράλληλα εδώ και έξι μήνες που δεν έχει το όχημα στην κατοχή του πληρώνει κανονικά Τέλη Κυκλοφορίας και ασφάλιστρα και κανένας δεν πρόκειται να του επιστρέψει χρήματα.

Επίσης μετά την απάντηση της υπαλλήλου του τμήματος Βουλευμάτων των Χανίων ο κάτοχος του κλεμμένου οχήματος επικοινώνησε με την ασφαλιστική του εταιρεία για την ενεργοποίηση της νομικής προστασίας που είχε, αλλά όπως αποδείχθηκε η ασφαλιστική δεν παρέχει δικηγόρο ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία επιστροφής του οχήματος!

Τέλος ο κάτοχος του οχήματος για να μην μείνει από αυτοκίνητο λίγες ημέρες πριν την βεβαίωση των Αρχών ότι βρέθηκε το όχημά του είχε μεταβεί σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων για να παραγγείλει το επόμενό του όχημα και έδωσε και 1.000 ευρώ προκαταβολή. Ο υπάλληλος της έκθεσης αυτοκινήτων είχε ενημερωθεί πλήρως για την υπόθεση κλοπής και τον είχε διαβεβαιώσει ότι σε περίπτωση που βρεθεί το όχημά του μπορεί να ακυρώσει την παραγγελία και να του επιστραφεί η προκαταβολή των 1.000 ευρώ.

Όταν ενημέρωσε τον πωλητή ότι βρέθηκε το όχημά του και δεν θα προχωρήσει στην αγορά του καινούριου εκείνος του αποκρίθηκε ότι την προκαταβολή θα την εισπράξει πίσω όταν πουληθεί το συγκεκριμένο όχημα σε κάποιον άλλο καταναλωτή!

Πηγή: newsauto.gr