Ακόμη ένα video που μας δείχνει το πόσο ευάλωτα είναι τα keyless συστήματα, με δύο ληστές στην Γερμανία να κλέβουν ένα BMW M2 Competition σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Οι κλέφτες, με απλό και σχετικά φθηνό εξοπλισμό, υπέκλεψαν το σήμα που εκπέμπει το κλειδί, το οποίο βρισκόταν μέσα στο σπίτι και με έναν ενισχυτή σήματος κατάφεραν να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο, να εκκινήσουν τον κινητήρα και να φύγουν ανενόχλητοι.

Η δράση τους καταγράφηκε από τις κάμερας του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας του σπιτιού που ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, το αυτοκίνητο βρέθηκε περίπου 90 λεπτά μετά την κλοπή και μόλις 40 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, καθώς οι κλέφτες το παράτησαν με αναμμένη τη μηχανή, ίσως επειδή πίστευαν ότι το όχημα διέθετε σύστημα εντοπισμού της θέσης του.

Οι εταιρίες προσπαθούν να βελτιώσουν την ασφάλεια των keyless συστημάτων τους, γι’αυτό και όλο και περισσότερες προσθέτουν αισθητήρες κίνησης στα ασύρματα κλειδιά τους, έτσι ώστε αυτά να εκπέμπουν σήμα μόνο όταν βρίσκονται σε κίνηση. Έτσι το κλειδί δεν εκπέμπει όταν βρίσκεται αφημένο μέσα στο σπίτι, καθιστώντας αδύνατη την κλωνοποίηση του σήματός.

Πηγή: autoblog.gr

Smart Start