Άγρια νυχτερινή καταδίωξη στην Αθήνα με περιπολικά που κυνηγούσαν ένα γρήγορο Mercedes στο οποίο επέβαιναν δύο διαρρήκτες. Μάλιστα οι «ποντικοί» είχαν «πειράξει» το όχημα προκειμένου να μπορούν να ξεγλιστρούν από τα νύχια των διωκτών τους.

Smart Start

Το κυνηγητό ξεκίνησε στις 4:30 τα ξημερώματα όταν αστυνομικοί εντοπίζουν στη λεωφόρο Αθηνών το λευκό Mercedes και κάνουν σήμα στο οδηγό να σταματήσει. Εκείνος δεν υπάκουσε και πατώντας γκάζι επιχείρησε να διαφύγει. Όμως δεν τα κατάφερε και μετά από καταδίωξη τελικά οι αστυνομικοί καταφέρνουν να το «μπλοκάρουν» και να τους περάσουν χειροπέδες.

katadiwksi

Το περιστατικό δημοσιοποίησε μέσω της σελίδας του στο Facebook ο συνδικαλιστής Χρήστος Μπαλάσκας.

«3-4/11/2020. Νυχτερινή βάρδια για την Γ αλλαγή περιπολικών της άμεσης δράσης. Ώρα 04:30. Στη Λ. Αθηνών το Β 8-5/Γ, εντοπίζει ένα mercedes στο οποίο επιβαίνουν δύο άνδρες, να κινείται ύποπτα. Αμέσως οι συνάδελφοι του κάνουν σήμα να σταματήσει. Το όχημα τότε ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να ξεφύγει. Άλλη μία καταδίωξη είχε αρχίσει για τους αμεσοδρασίτες. Το πλήρωμα ενημερώνει το κέντρο και αμέσως το Β 7-1,το Α 8-1 και το Β 7-3 της Γ αλλαγής προσέτρεξαν για ενίσχυση. Πραγματικά μετά από επικίνδυνη καταδίωξη, στην οδό Εδέσσης στην περιοχή του Αιγάλεω το όχημα των υπόπτων εξετράπη της πορείας του λόγω της υπερβολικής ταχύτητας και οι επιβαίνοντες προσπάθησαν να ξεφύγουν πεζοί. Μετά από πεζή καταδίωξη ο ένας ύποπτος (Ομογενείς), συνελήφθη επί της οδού Χανίων στο Περιστέρι από το πλήρωμα του Β 7-3/Γ. Το όχημα των δραστών είχε τροποποιημένο εγκέφαλο και πιθανόν να είχε κλαπεί πριν από λίγο. (Για εμένα είναι σίγουρο). Μέσα στο όχημα βρέθηκαν κασετίνες οι οποίες περιείχαν μεγάλο χρηματικό ποσό τις οποίες είχαν κλέψει λίγο πριν καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία. Ο άλλος διέφυγε και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του. Η προσαγωγή έγινε στο τοπικό Τ.Α. για την αυτόφωρη διαδικασία. Συγχαρητήρια σε όλα τα εμπλεκόμενα πληρώματα γι την καινούργια αυτή επιτυχία της άμεσης δράσης. Εύγε. Η άμεση δράση είναι παρούσα».

balaskas c

Ο συνδικαλιστής Χρήστος Μπαλάσκας δημοσιοποίησε το περιστατικό

katadiwksi2
katadiwksi1

Πηγή: makeleio.gr