Τύχη βουνό είχε -μέσα στην ατυχία του- ιδιοκτήτης κλαπέντος αυτοκινήτου, αφού ήταν και η τελευταία πράξη πολυμελούς σπείρας, η οποία εξαρθρώθηκε την ίδια μέρα! Η σύλληψή τους αποκάλυψε μια δομημένη εγκληματική οργάνωση, η οποία ειδικευόταν στις κλοπές αυτοκινήτων, όχι όμως για πώληση.

Η συγκεκριμένη κλοπή έγινε έξω από το Νοσοκομείο Αττικόν, όπου ήταν σταθμευμένο. Το πρωί της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου ο κάτοχος ενός ΒΜW X5, που δεν είναι κάτοικος Χαϊδαρίου, έσπευσε στο τοπικό Τμήμα Ασφάλειας για να καταγγείλει πως το όχημά του «έκανε φτερά». Η κλοπή καταγράφηκε στο σύστημα της Αστυνομίας, αυτή τη φορά όμως το αυτοκίνητο βρέθηκε μέσα σε λίγες ώρες, σε άλλη περιοχή του Λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι άνδρες του Τ.Α. Χαϊδαρίου ενημερώθηκαν από συναδέλφους τους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πως εντοπίστηκαν οι δράστες της κλοπής και μάλιστα συνελήφθησαν δύο άτομα της τετραμελούς συμμορίας που είχαν συστήσει.

Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 39 και 26 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους, επίσης ημεδαποί, που έχουν διαπράξει σωρεία κλοπών αυτοκινήτων.

Smart Start

Όσον αφορά τη μεθοδολογία της συμμορίας, τα μέλη εντόπιζαν οχήματα που ήταν σταθμευμένα είτε έξω από σπίτια είτε σε μόνιμους ή προσωρινούς χώρους στάθμευσης και με τη χρήση εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές απενεργοποίησης immobilizer, τα αφαιρούσαν.

Στη συνέχεια τα άφηναν προσωρινά σε ερημικούς δρόμους και αφού διαπίστωναν ότι δεν διαθέτουν σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού, τα μετέφεραν σε κλειστά παρκινγκ, που είχαν νοικιάσει για το αυτό το σκοπό.

Δεν τα προόριζαν για πώληση 

Τοποθετούσαν σε αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ελληνικές ηά ξένες, και τα προωθούσαν σε μέλη κυκλωμάτων παράνομης εισαγωγής και μεταφοράς αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια.

Μετά από έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλειδιών οχημάτων, τηλεχειριστήρια αυτοκινήτων, φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, διαρρηκτικό εργαλείο και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί εννιά οχήματα, μεταξύ των οποίων και το προαναφερόμενο, τα οποία και επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

Η συνολική αξία των οχημάτων που εκλάπησαν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως ο 39χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων και έχει εκτίσει στις φυλακές ποινές κάθειρξης για κλοπές αυτοκινήτων. Παράλληλα οι δύο μη συλληφθέντες συγκατηγορούμενοι τους έχουν ξαναπασχολήσει τις αρχές, κλεπταποδοχή. Οι δύο συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα.

Πηγή: xaidarisimera.gr