Αύξηση κατά  50% των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Αττική ήδη από σήμερα  φέρνει η τοποθέτηση των 1200 νεοπροσληφθέντων ειδικών Φρουρών.

Αυτό ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου  ενώ παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία γνωστοποίησε ότι ειδικά στα Εξάρχεια έχει υπάρξει σημαντική μείωση των εγκληματικών ενεργειών.

Συγκεκριμένα, κατά τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας από την 1.1.2019 μέχρι και την 31.12.2019  στην περιοχή των Εξαρχείων προκύπτει μείωση κατά 33% στις ληστείες, 7,8% στις κλοπές οχημάτων καθώς επίσης και 83,3% σε αρπαγές τσαντών.

«Ο περιορισμός των αξιόποινων πράξεων έρχεται μετά το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνική Αστυνομίας. «Σε καθημερινή βάση κι όλο το 24ωρο γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι και πεζές περιπολίες εξορμήσεις ομάδων ελέγχου» σημείωσε ο Λευτέρης Οικονόμου και πρόσθεσε: » Σκοπός είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε είδους παραβατικότητας και η διαμόρφωση συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες, εστιάζοντας και σε ναρκωτικά διαρρήξεις ληστείες παραεμπόριο κι άλλα στοχευμένες δράσεις».

Πηγή: makeleio.gr

Smart Start