Σε Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την αυτόματη επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις όπως αυτή της περασμένης Δευτέρας, όταν διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, με ελάχιστη χιονόπτωση, μελετά το Υπουργείο μεταφορών.

Ήδη έχει συσταθεί ειδική Επιτροπή, υπό τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, το πόρισμα της οποίας θα παραδοθεί στον Υπουργό Κώστα Καραμανλή εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις, από πλευράς των αστυνομικών, για την απομάκρυνση του Διοικητή του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Εθνικών Οδών Αττικής, ως υπευθύνου για την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί Από τις Αφίδνες μέχρι και την Θήβα.

Συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας μιλώντας στο astinomiko.gr αναφέρουν ότι ακόμη και αν έγιναν κάποια λάθη από πλευράς ανδρών της Τροχαίας, η αποκλειστική ευθύνη για την προετοιμασία και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων μιας χιονόπτωσης στις Εθνικές Οδούς, είναι των εταιριών, οι οποίες μάλιστα εισπράττουν «παχυλά διόδια» από τους πολίτες!!

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την απαράδεκτη εικόνα της περασμένης Δευτέρας, δόθηκαν εντολές σε όλα τα τμήματα τροχαίας των εθνικών οδών για αυστηρότατο έλεγχο της κίνησης φορτηγών αλλά και αυτοκινήτων χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες σε ανάλογες περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: astinomiko.gr