Μια ιδιαίτερα επικερδή επιχείρηση με κλεμμένα αυτοκίνητα είχαν στήσει τα μέλη οργανωμένου κυκλώματος, το οποίο εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Η σπείρα διέθετε συνεργείο για την παραποίηση των στοιχείων των κλεμμένων αυτοκινήτων, ή την διάλυση τους για ανταλλακτικά, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 28χρονος ιδιοκτήτης μισθωμένων αυτοκινήτων, που λειτουργούσε την επιχείρηση του με τα κλεμμένα οχήματα και κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συνελήφθησαν στους Αγίους Αναργύρους, στο Καματερό και στο Ίλιον, τρία μέλη της σπείρας, εκ των οποίων δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ κατηγορούνται άλλα είναι εννέα άτομα.

Σε βάρος των 12 εμπλεκομένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κλοπής τροχοφόρων κατ’ εξακολούθηση και της διακεκριμένης κλοπής καθώς και της πλαστογραφίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κάποια από τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν και αγόραζαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα των οποίων η επισκευή ήταν ασύμφορη. Στην συνέχεια, άλλα μέλη του δικτύου εντόπιζαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σταθμευμένα οχημάτων ίδιου τύπου και χρώματος με τα τρακαρισμένα και τα έκλεβαν.

Ακολούθως, τα μετέφεραν για μικρό χρονικό διάστημα, σε συγκεκριμένο σημείο στους Αγίους Αναργύρους, προκειμένου να επιβεβαιωθούν ότι δεν φέρουν σύστημα γεωεντοπισμού (gps) και μόλις βεβαιώνονταν, τα οδηγούσαν σε συνεργείο αυτοκινήτων, για την παραχάραξη των στοιχείων κυκλοφορίας, με τα στοιχεία των τρακαρισμένων.

Έπειτα, είτε τα πουλούσαν εν αγνοία των αγοραστών για την παραχάραξη, είτε τα διέλυαν και τα πουλούσαν για ανταλλακτικά, είτε τα μεταβίβαζαν στον 28χρονο, προκειμένου να τα διαθέσει προς ενοικίαση.

Από τις έρευνες σε οικίες και σε ένα συνεργείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και εγγράφων, ανταλλακτικά, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, κλειδιά και άλλα πειστήρια, καθώς και επτά κλεμμένα αυτοκίνητα εκ των οποία τα πέντε είχαν παραποιημένα στοιχεία.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 23 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων