Συμμορία ανηλίκων που εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, κατηγορείται ότι διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε, δύο ανήλικοι, ηλικίας 16 και 14 ετών

Συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση, ως μέλος της συμμορίας είναι και ένας ακόμη 16χρονος που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Παράλληλα, κατηγορούμενη στη δικογραφία που σχηματίστηκε είναι και η μητέρα του 14χρονου για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής η συμμορία δρούσε από τον περασμένο Ιούνιο, αναπτύσσοντας διαρκή δράση και εναλλάσσοντας κατά περίπτωση τη σύνθεσή της. Σημειώνεται, ότι για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών, που διενεργούσε περιπολίες στους τομείς δράσης τους. Έτσι, επιτεύχθηκε ο εντοπισμός των δύο ανηλίκων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, η οποία είχε κλαπεί νωρίτερα στη Γλυφάδα.

Ο τρόπος δράσης των ανήλικων

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, οι δράστες αφού εντόπιζαν τα υποψήφια προς διάρρηξη καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστίασης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εισέβαλαν σε αυτά παραβιάζοντας τις κεντρικές πόρτες ή παράθυρα, χρησιμοποιώντας μεταλλικά καπάκια φρεατίων και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Επίσης, διέπρατταν και κλοπές οχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσο μετάβασης και διαφυγής από τα καταστήματα που στοχοποιούσαν. Χαρακτηριστικό στοιχείο της συστηματικής δράσης της συμμορίας αποτελεί το γεγονός ότι το ίδιο βράδυ και σε χρονικό διάστημα λίγων ωρών, προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες κλοπές.

Από την έως τώρα έρευνα πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 12 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών καταστημάτων και σε 2 περιπτώσεις κλοπής οχημάτων. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και τα τρία ανήλικα μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί επανειλημμένως για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτικό Τμήμα Ανηλίκων.

Smart Start

Πηγή: policenews.eu