Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε σε Αίγιο και Πάτρα, διαπράττοντας ληστείες, προχώρησε η ΕΛ. ΑΣ.

Σύμφωνα με το tempo24.gr η αστυνομική επιχείρηση εστίασε σε Ροδοδάφνη, Δημοτρόπουλο, Κρόκοβα και Μυρτιά Αιγίου, όλες περιοχές του δήμου Αιγιαλείας. Η αστυνομική επιχείρησε έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου και η ΕΛ.ΑΣ. προχώρσε σε 15 προσαγωγές ατόμων, κάποιες εκ των οποίων αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Η σπείρα φέρεται να είχε διαπράξει μεγάλες κλοπές στην περιοχή του Αιγίου αλλά και στην Πάτρα. Οι προσαχθέντες, που έχουν μεταφερθεί στην ασφάλεια Πατρών, φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλες υποθέσεις κλοπών στην Αιγιάλεια, όπως το Χρηματοκιβώτιο στον ΕΦΚΑ Αιγίου. Το αποκορύφωμα της δράσης των μελών της σπείρας, ήταν κλοπή που έγινε πρόσφατα και στο κυλικείο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με βάση της εκτιμήσεις των Αρχών, στην περίπτωση που τα στοιχεία «δεθούν» στην δικογραφία, δεν αποκλείεται να προκύψει εξάρθρωση μίας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν επί χρόνια στην περιοχή.
Το παρασκήνιο της επιχείρησης στην Αιγιάλεια

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί ειδικός σχεδιασμός την Αστυνομίας και να συμμετάσχει και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, αξιωματικοί της οποίας διενεργούν και την προανάκριση. Πάντως, στην επιχείρηση που ξεκίνησε τα ξημερώματα συμμετείχαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Αχαΐας, ομάδες αστυνομικών ΔΙΑΣ, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών και κάποιοι αστυνομικοί από το Αίγιο. Την συνολική ευθύνη και εποπτεία της επιτυχημένης επιχείρησης είχε ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί οτι ο κ. Μιχαλόπουλος είχε πραγματοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες αρκετές επισκέψεις στο Αίγιο και σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν παρών και σε σημαντικό αριθμό προληπτικών ελέγχων που έγιναν στην περιοχή.

Πηγή: iefimerida.gr

Smart Start