Μία πάμφθηνη ηλεκτρονική συσκευή κάνει «αόρατο» το κλεμμένο όχημα μη μπορώντας κανείς να το εντοπίσει.

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές αυτοκινήτων στην Ελλάδα και μάλιστα η χώρα μας φιγουράρει στις πρώτες θέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο πολλές εταιρείες έχουν αναπτύξει κορυφαία αντικλεπτικά συστήματα και μάλιστα τα τελευταία χρόνια τοποθετούν και συσκευές GPS σε άγνωστα σημεία ώστε να μπορούν οι εταιρείες που πωλούν συναγερμούς ή υπηρεσίες φύλαξης να εντοπίσουν το όχημα ακόμη και κλαπεί!

Το Newsauto.gr πραγματοποίησε μια έρευνα γύρω από τα κορυφαία αντικλεπτικά συστήματα και μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι οι κλέφτες χρησιμοποιώντας μια πάμφθηνη ηλεκτρονική συσκευή κάνουν «αόρατο» το όχημα που έχουν κλέψει και κανείς δεν μπορεί να το εντοπίσει!

Ο λόγος για τις συσκευές αποτροπής παρακολούθησης οχήματος μέσω GPS Tracker τις οποίες έχουν προμηθευτεί όλοι οι κλέφτες οχημάτων και μέσω αυτών εξαφανίζουν κυριολεκτικά το όχημα από οποιαδήποτε εφαρμογή εντοπισμού.

Η χρήση του είναι πολύ απλή καθώς μόλις παραβιάσουν το όχημα και παρακάμψουν όλα τα συστήματα ασφαλείας (immobilizer, συναγερμό, κ.ά.) πριν ξεκινήσουν να κινούνται τοποθετούν την ειδική συσκευή αποτροπής παρακολούθησης στον αναπτήρα του οχήματος που έχουν κλέψει και αυτομάτως το κάνουν «αόρατο» σε κάθε συσκευή παρακολούθησης GPS Tracker που έχει εγκατασταθεί σε αυτό.

Να τονίσουμε ότι οι συγκεκριμένες συσκευές δεν επιτρέπουν ούτε τη χρήση κινητού τηλεφώνου και μάλιστα ανάλογα με την δυνατότητα κάλυψης που έχουν είναι πολύ πιθανό να απενεργοποιούν και τα κινητά των περαστικών από όπου κινείται το κλεμμένο όχημα με ενεργοποιημένη τη συσκευή.

Το κόστος των συσκευών αποτροπής παρακολούθησης οχήματος μέσω GPS κοστίζουν από 18 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και τα 120 ευρώ ανάλογα με την εμβέλεια «δράσης». Οι φθηνές συσκευές των 18-20 ευρώ παρέχουν μια περιοχή κάλυψης έως 10 μέτρα ενώ οι ακριβές συσκευές με τιμές από 80 έως και 200 ευρώ παρέχουν κάλυψη έως και 1,5 χιλιόμετρο!

Οι περισσότερες φθηνές συσκευές θυμίζουν τους αντάπτορες που τοποθετούνται στην πρίζα του αναπτήρα και διαθέτουν υποδοχές USB για φόρτιση κινητών ή άλλων συσκευών αλλά αντί για υποδοχές έχουν μια μικρή κεραιούλα η οποία αποτελεί την «ομπρέλα» έναντι των συστημάτων GPS Tracker.

Αντίστοιχες συσκευές αποτροπής παρακολούθησης GPS μπορούν να τοποθετηθούν σε θύρες USB αντί για την πρίζα του αναπτήρα

Πηγή: newsauto.gr