Της Έρικας Καβάζη

«Πως θα επιστρέψουμε πίσω χωρίς το γιο μας χωρίς να εκπληρώσουμε την επιθυμία του;»

Σπαράζει η μητέρα του 19χρονου. Χάσαμε το παιδί μας δεύτερη φορά, δηλώνει με δάκρυα στα μάτια και εκλιπαρεί τους δράστες να επιστρέψουν το κουτί με την τέφρα του γιου της…

Η οικογένεια έφτασε στην Κύπρο την περασμένη Κυριακή με σκοπό να εκπληρώσει την επιθυμία του νεαρού, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο στην Σουηδία το περασμένο καλοκαίρι.

Μητέρα:
«Ο γιος μου αποτεφρώθηκε στη Σουηδία μετά από δυστύχημα που είχε πέθανε εδώ και 5 μήνες ήταν μόλις 19 ετών έτσι αποφασίσαμε όπως το ζήτησε κ ο  ίδιος στην Κύπρο για να σκορπίσουμε την τέφρα του στη θάλασσα , έτσι ψάχναμε για ένα όμορφο μέρος χθες για να γίνει αυτό»

Τους πρόλαβαν όμως τα γεγονότα, αφού γύρω στις 5 χθες το απόγευμα άγνωστοι παραβίασαν το όχημα που χρησιμοποιούσε η οικογένεια και έκλεψαν το κουτάκι. Εκείνη την ώρα οι τραγικοί γονείς βρίσκονταν σε εστιατόριο στην Ακτή του Κυβερνήτη.

Μητέρα:
«Ήμασταν οι τελευταίοι πελάτες του εστιατορίου, βρισκόμασταν εδώ (στο εστιατόριο) όχι περισσότερο από 15 λεπτά και όταν φύγαμε αντιληφθήκαμε ότι το αυτοκίνητο ενοικίασης που χρησιμοποιούμε παραβιάστηκε, κάποιος έσπασε το τζάμι και διέρρηξε το όχημα, πήραν 3 τσάντες στη μία τσάντα υπήρχε ένα ξύλινο κουτάκι μέσα σε αυτό υπήρχε η τέφρα του γιου μου»

Το ξύλινο κουτάκι είχε από έξω χαραγμένη την επιγραφή “Ντένις 2000 – 2019”. Οι γονείς ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία, μέλη της οποίας έσπασαν επι τόπου. Στην περιοχή διενεργήθηκαν εξετάσεις χωρίς να εντοπιστεί το οτιδήποτε. Την περιοχή έκανε φύλλο και φτερό και η οικογένεια…

Μητέρα:
«Ψάχνουμε παντού εδώ στην περιοχή γιατί συνήθως οι κλέφτες, αδειάζουν το περιεχόμενο από τις τσάντες παίρνουν ότι χρειάζονται και πετούν τα υπόλοιπα έτσι ψάχνουμε εδώ αλλά δυστυχώς δε βρήκαμε κάτι…»

Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα του Ντένις στέλνει ένα μήνυμα προς τον δράστη ή τους δράστες…

Μητέρα:
«Θέλουμε να πούμε στον κλέφτη, ότι μπορεί να κρατήσει ότι πήρε δε θα του δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα θέλουμε μόνο τη τσάντα…το κουτί …Ελπίζω ότι έχει ανθρώπινα αισθήματα ο δράστης, και θα μας επιστρέψει το γιο μας γιατί δε μπορούμε να τον αφήσουμε εδώ έτσι…πως θα επιστρέψουμε πίσω χωρίς το γιο μας χωρίς να εκπληρώσουμε την επιθυμία του»

Η οικογένεια τουριστών επιστρέφει αύριο στην Σουηδία με την ελπίδα σύντομα να επιστρέψει στο νησί για να παραλάβει την τέφρα του νεαρού. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η πρεσβεία της χώρας στην Κύπρο.

Smart Start

Πηγή: www.alphanews.live