2020 07 20 11 28 45

«Επικίνδυνη» πλέον  για τη σωματική τους ακεραιότητα χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι του ορεινού όγκου Δερείου, την κατάσταση που επικρατεί με τους εκατοντάδες παράνομους μετανάστες που «κατασκηνώνουν» στην περιοχή περιμένοντας τους διακινητές για να τους μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας.

2020 07 20 11 29 46

Η γύρω περιοχή έχει γεμίσει με οχήματα των διακινητών, κυρίως με ξένες πινακίδες, που τα εγκαταλείπουν αφού μεταφέρουν τους παράνομους μετανάστες και συνεχίζουν το ταξί τους με άλλα οχήματα που έρχονται και τους παραλαμβάνουν.

Το μεγάλο πρόβλημα των κατοίκων είναι πως τα αυτοκίνητα των διακινητών κινούνται με απίστευτες ταχύτητες στους κακοτράχαλους δρόμους των χωριών Μεγάλο και Μικρό Δέρειο, Μαυροκκλήσι, ακόμα και στα βόρεια της Αισύμης.

2020 07 20 11 40 00

Μάλιστα κάτοικος της περιοχής με περιέγραψε τρία διαφορετικά περιστατικά, όπου αυτοκίνητα διακινητών χτύπησαν έναν άνδρα τη μία φορά, μια γυναίκα την επόμενη ευτυχώς τραυματίζοντάς τους ελαφρά ενώ πριν λίγες ημέρες αποφεύχθηκε τραγωδία στο Μεγάλο Δέρειο, όταν από μεγάλη τύχη γλίτωσαν  τέσσερα παιδιά που έπαιζαν στο δρόμο του χωριού.

Μια ακόμα πιο τρομακτική παράμετρος, όπως μας βεβαίωσε αναγνώστης του evros24.gr και κάτοικος του Μ. Δερείου, είναι πως συνεργάτες των διακινητών κρύβουν σε διάφορα σημεία στο δάσος μπιτόνια με βενζίνη για τα γεμίσουν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων. Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο ειδικά τώρα το καλοκαίρι, αφού σε περίπτωση πυρκαγιάς θα υπάρχουν δεκάδες «βόμβες» διάσπαρτες στο δάσος.

Παράλληλα συνεχίζονται οι κλοπές διαφόρων αγαθών από μπαχτσέδες και ζώων από τις μάνδρες των κατοίκων, αφού οι ταλαιπωρημένοι παράνομοι μετανάστες πρέπει να φάνε και έτσι λεηλατούν τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

2020 07 20 11 43 04

Αν και υπάρχει αστυνομική παρουσία στον ορεινό όγκο του Δερείου οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως δεν επαρκεί το ένα μόλις περιπολικό που βρίσκεται ωστόσο καθημερινά εκεί.

Το χειμώνα τη φύλαξη, μας είπαν είχε αναλάβει ο στρατός και τα πράγματα ήταν λίγο πιο ήρεμα. Τώρα το καλοκαίρι όμως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και ζητούν επιπλέον αστυνομική παρουσία και συνοριοφύλακες να περιπολούν στην περιοχή.

Οι φωτογραφίες που μας έστειλε κάτοικος της περιοχής αποτυπώνουν ένα πολύ μικρό κομμάτι της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί.

Πηγή: evros24.gr